8 علت پریدن فیوز هنگام روشن کردن جاروبرقی

8 علت پریدن فیوز هنگام روشن کردن جاروبرقی

 
 

پریدن فیوز هنگام روشن کردن جاروبرقی نوعی علامت هشدار دهنده می باشد که از آسیب وارد شدن به قطعات داخلی دستگاه تا حد زیادی می تواند جلوگیری کند. در واقع زمانی که جریان ورودی به داخل دستگاه با نوسان زیادی مواجه باشد یا بدنه و قطعات داخلی آن بیش از اندازه داغ شوند، فیوز پس از روشن شدن جاروبرقی میپرد و آن را خاموش می کند. در این بخش از آموزش تعمیر جاروبرقی تکنوپشتیبان همراه باشید تا با اصلی ترین دلایل پریدن فیوز خانه بعد از روشن شدن جاروبرقی آشنا شوید.

پریدن فیوز هنگام روشن شدن جاروبرقی را جدی بگیرید!

یکی از مشکلات رایج در ساختمان ها، وجود نوسان زیاد در جریان برق می باشد و به همین دلیل قطعه ای به نام فیوز استفاده میشود تا از آسیب های احتمالی به لوازم الکتریکی را کاهش دهد. در شرایطی که به دلایل مختلف ولتاژ ورودی به وسایل الکتریکی بیش از اندازه زیاد یا کم باشد، فیوز اصطلاحا میپرد و دستگاه را خاموش می کند. به همین دلیل می توان گفت، پریدن فیوز خانه پس از روشن شدن جاروبرقی به شما هشدار می دهد که جریان برق ورودی به دستگاه نرمال نبوده و احتمال آسیب وارد شدن به قطعات داخلی آن وجود دارد.
در برخی از روزهای سال ممکن است نوسان در جریان برق شهری زیاد باشد و فیوز میپرد. اما اگر به دفعات متعدد پس از روشن شدن جاروبرقی فیوز میپرد، باید به دنبال ریشه اصلی ماجرا باشید و مشکل را رفع کنید. در غیر این صورت به قطعات داخلی دستگاه آسیب های جدی وارد شده و مجبور به پرداخت هزینه های زیاد برای تعمیر جاروبرقی خواهید شد. توجه داشته باشید که اگر به تعداد کم فیوز بپرد، به جاروبرقی و قطعات داخلی آن آسیب وارد نمیشود. اما اگر به دفعات زیاد این روند ادامه پیدا کند، موتور و برد و سایر قطعات داخل دستگاه آسیب های جدی می بینند.

چرا فیوز بعد از روشن شدن جاروبرقی میپرد

چرا فیوز پس از روشن شدن جاروبرقی میپرد؟

بدون شک اگر با دلایل پریدن فیوز بعد از روشن شدن جاروبرقی آشنا باشید، مشکلات موجود در دستگاه را راحت تر می توانید شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام کنید. از رایج ترین علت های از کار افتادن فیوز پس از روشن شدن جارو برقی می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

1- اشکال در سیم کشی ساختمان

در ساختمان های قدیمی سیم کشی های برق ممکن است به مرور روکش خود را از دست داده و دچار پوسیدگی شوند. به همین دلیل ممکن است اتصال کند و فیوز میپرد. لذا اگر بعد از روشن شدن جاروبرقی فیوز میپرد، ممکن است علت آن وجود اشکال در کابل کشی ساختمان و برق آن باشد. رفع اشکالات در سیم کشی ساختمان نیاز به تخصص و مهارت داشته و شناسایی آنها نباید بدون رعایت استانداردها انجام شود.

2- مسدود شدن فیلتر جاروبرقی

در جاروبرقی ها قطعه ای به نام فیلتر استفاده میشود که از ورود گرد و غبار به درون موتور و سایر بخش ها جلوگیری می کند. با استفاده مداوم جاروبرقی ممکن است به مرور سطح روی فیلتر با گرد و غبار زیادی پوشانده شود. به همین دلیل گرد و غبار وارد سایر قطعات شده و جریان هوا به خوبی در دستگاه برقرار نمیشود و یکی از اصلی ترین علت های داغ شدن جاروبرقی خواهد بود. با توجه به اینکه داغ شدن جاروبرقی به موتور و سایر قطعات آسیب وارد می کند، فیوز بلافاصله میپرد. کافیست در این شرایط محفظه جاروبرقی را باز کنید و فیلتر را از آن خارج نمایید. سپس فیلتر را یا تمیز یا با قطعه سالم آن را تعویض کنید. نحوه تعویض فیلتر جاروبرقی را در مطالب قبل بررسی کرده ایم و می توانید مطالعه کنید.

3- پر شدن کیسه جاروبرقی

از دیگر دلایل پریدن فیوز بعد از روشن شدن جاروبرقی، پر شدن کیسه آن می باشد. کیسه های درون جاروبرقی های مختلف دارای ظرفیت مشخصی هستند و بعد از پر شدن باید تعویض گردند. عدم تعویض به موقع کیسه باعث میشود فشار زیادی به موتور وارد شود و بدنه و سایر بخش های دستگاه داغ خواهد شد. به دلیل آسیب هایی که داغ شدن جاروبرقی به قطعات مختلف آن وارد می کند، در این شرایط فیوز میپرد و دستگاه خاموش خواهد شد. کافیست کیسه را در زمان مناسب تعویض کنید تا از مشکلات متعدد از قبیل خاک دادن جاروبرقی و پریدن فیوز و کاهش مکش آن جلوگیری شود.

پریدن فیوز به دلیل پر شدن کیسه جاروبرقی

4- پریدن فیوز بعد از روشن شدن جاروبرقی در ساعات اوج مصرف

برخی از ساعات شبانه روز میزان مصرف برق تا حد زیادی افزایش پیدا می کند و به همین دلیل ولتاژ ورودی به ساختمان کم میشود. به همین دلیل است که اگر در روزهای گرم تابستان در ساعات حدود 12 ظهر یا 7 تا 9 شب در سایر روزهای سال وسایل برقی از جمله جاروبرقی روشن شوند، فیوز میپرد. نوسانات جریان برق می تواند آسیب های بسیار زیادی به لوازم الکتریکی وارد کند و به همین دلیل فیوز میپرد.

5- خرابی فیوز برق

فیوز مانند سایر قطعات الکتریکی به دلایل مختلف ممکن است دچار خرابی شود و اشتباها پس از روشن شدن جاروبرقی و سایر وسایل بپرد. توجه داشته باشید که فیوزهای موجود در بازار از نظر کیفیت با هم تفاوت داشته و انتخاب نوع نامرغوب آن می تواند به وسایل الکتریکی آسیب بزند. پریدن های مداوم فیوز به دلیل خرابی این قطعه آسیب های بسیار زیادی به وسایل الکتریکی وارد می کند.

6- اتصال چند وسیله برقی به یک پریز!

هر یک از وسایل الکتریکی برای روشن شدن به صورت نرمال به ولتاژ خاصی نیاز دارند و کم بودن جریان از این مقدار استاندارد می تواند به آن آسیب وارد کند. یکی از اشتباهاتی که ممکن است در حین روشن شذن جاروبرقی دچار شوید، اتصال آن به پریزهایی می باشد که چند وسیله دیگر روی آن قرار دارند. با تقسیم شدن میزان جریان ورودی هر پریز بین چند وسیله، فیوز بلافاصله میپرد. با جدا کردن وسایل اضافه روی پریز می توانید این مشکل را براحتی برطرف کنید.

پریدن فیوز جاروبرقی به دلیل اتصال چند وسیله به یک پریز

7- خرابی ترموستات جاروبرقی

ترموستات از قطعات مهمی می باشد که با گرم شدن دمای درون جاروبرقی فرمان خاموش شدن را به موتور ارسال می کند. اگر این قطعه دچار خرابی شود، بدنه و قطعات داخلی جاروبرقی تا حد زیادی داغ میشود و فیوز بلافاصله میپرد. پریدن فیوز در این شرایط نشان دهنده خرابی ترموستات است که نتوانسته است به درستی از گرم شدن هوای داخل جاروبرقی جلوگیری کند.

8- پریدن فیوز به علت اتصال در سیم کشی داخلی جاروبرقی

مانند سایر وسایل الکتریکی، درون جاروبرقی ها سیم پیچی های متعددی وجود دارد و به دلایل مختلف ممکن است اتصال در آنها رخ دهد. هرگونه اتصال در سیم کشی داخلی جاروبرقی پس از روشن شدن آن می تواند دلیل پریدن فیوز محسوب شود.
با توجه به اینکه بسیاری از دلایل پریدن فیوز پس از روشن شدن جاروبرقی نشان دهنده خرابی قطعات داخلی و سیم کشی آنها می باشد، لذا باید توسط مراکز تعمیر لوازم خانگی بررسی شوند. مجموعه تکنوپشتیبان در شمال، جنوب و شرق و غرب تهران تعمیرکاران حرفه ای را در کمترین زمان به محل اعزام نموده و عیب یابی دستگاه را انجام می دهد.

 شماره 5 رقمی شبانه روزی - تکنسین حرفه ای - شبانه روزی - اعزام سریع به محل

 

تماس فوری